На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Посівна без проблем завдяки доступному фінансуванню з компанією Syngenta!

29 листопада 2017 року Syngenta спільно з банками-партнерами — АТ «ОТП Банк» і ПАТ «ПроКредит Банк» — оголосила про запуск нової програми «ЛегкоПосівна» в рамках проекту «Фінансові рішення», яка надає сільгоспвиробникам можливість пільгового кредитування на придбання насіння та ЗЗР компанії Syngenta. Пропозиція буде доступною до посівної кампанії 2018 року та діятиме у всіх областях України.

Представники компанії наголошують, що з програмою «ЛегкоПосівна» у сільгоспвиробника з’явиться доступ до більш дешевого фінансування, що дозволить суттєво заощадити час та гроші. Фермер, який купує продукцію компанії Syngenta через офіційних дистриб’юторів, матиме можливість отримати пільгові кредитні ставки для придбання насіння та ЗЗР за вигіднішими цінами відповідно до прайс-листа обраного Дистриб’ютора. Окрім очевидних грошових переваг, програма «ЛегкоПосівна» також спрощує сільгоспвиробникам підготовку до весняно-польових робіт, адже всі процедури узгоджені між партнерами й максимально оптимізовані.
Попереду три місяці зими, однак для професійних виробників цей час є важливим для прийняття стратегічних рішень. Так, більшість підприємств планують необхідні роботи, закупівлі та навіть продаж майбутнього врожаю, ведуть переговори з партнерами й визначають шляхи фінансування своєї діяльності. З огляду на особливості агробізнесу, зокрема, зважаючи на тривалість виробничого циклу, навесні потрібно вкласти чималі кошти, тоді як перші доходи підприємство отримує не раніше липня, після збору перших урожаїв. Тому питання фінансування залишається одним із найактуальніших. Чим більше можливостей фінансування своєї діяльності є в агрокомпаній, тим більше вони зможуть інвестувати у якісні та ефективні технології, що, в свою чергу, дозволить досягнути кращих результатів.
«ЛегкоПосівна» — програма можливостей для сільгоспвиробників. Ми переконані, вона не залишить байдужими наших клієнтів. Що отримає сільгоспвиробник від участі у ній? По-перше, це приємні умови кредитування. Наші банки-партнери надаватимуть фінансування за вигідними відсотковими ставками на придбання ЗЗР та насіння Syngenta, починаючи від 7,0 % річних на гривневі та від 4 % річних на валютні кредити. Відсутні будь-які додаткові комісії. Учасник може бути впевнений у прозорості та зручності інструменту", — розповідає Хелен Феірлемб, керівник відділу «Фінансові Рішення» у країнах СНД компанії Syngenta в Україні.
Розробники програми зазначають, що в ній можуть взяти участь виробники, які бажають отримати кредитування, починаючи від 1,5 млн грн. Для тих, хто обмежений заставою, розроблена можливість кредитування виключно під заставу майбутнього врожаю або Фінансову Аграрну Розписку. Максимальні суми кредитування в такому випадку досягають 30 млн грн. Залежно від банку-партнера уся процедура оформлення кредиту від моменту подачі документів займає до 9 робочих днів на суму до 8 млн грн та орієнтовно від 2 до 4 тижнів, якщо сума є більшою .

«Для участі у програмі сільгоспвиробникові потрібно подати заявку на кредитування до обраного (-их) банку-партнера, пройти процедуру фінансово-економічного аналізу, після чого отримати погодження і встановлений кредитний ліміт у хоча б одному з банків-партнерів. Після того як кредитний ліміт затверджено, фермер надає банкові-партнеру рахунок на купівлю продуктів Syngenta від Офіційного Дистриб’ютора, який співпрацює з нами за програмою фінансування. Далі виробник отримує кредитний транш за пільговою кредитною ставкою і сплачує рахунок відповідному Дистриб’юторові. Все досить просто», — резюмує Хелен Феірлемб.

З одного боку, обмеження в доступі до інструментів фінансування для операторів ринку все ще існують, а з іншого — є суттєві позитивні зміни. За останні 7–10 років банки значно розширили лінійки своїх власних і партнерських програм фінансування, намагаючись у такий спосіб покращити умови кредитування для придбання засобів захисту рослин, насіння, добрив, палива, сільськогосподарської техніки й обладнання для українських аграріїв. З деякими банками компанія Syngenta вже мала досвід успішної співпраці за низкою проектів.
У рамках програми «ЛегкоПосівна» Syngenta розділяє з виробником витрати на фінансування насіння й ЗЗР, а відтак може забезпечити аграріям пільгові процентні ставки від АТ «ОТП Банк» та ПАТ «ПроКредит Банк». Програма «ЛегкоПосівна» передбачає декілька стандартних підходів щодо оформлення кредиту, погоджених між компанією Syngenta та банками-партнерами, які пропонують сільгоспвиробникові гнучкий графік погашення кредиту, 0 % за видачу кредиту та не потребує першого внеску. Термін кредитування — до 12 місяців.

"Перший кредит для сільськогосподарського підприємства був виданий у 2008 році, — розповідає Віктор Пономаренко, Голова Правління ПАТ «ПроКредит Банк». — Сьогодні доля кредитного портфеля для агробізнесу досягла 45 % від загального портфеля банку. Ми маємо багаторічний досвід роботи у цієї галузі та добре розуміємо, що графік посівної розписаний по днях, тому затримка з виділенням фінансування може спричинити збій у роботі підприємства на весь рік. Ми приймаємо рішення швидко, — як правило, цей термін не перевищує 5 робочих днів. Участь у програмі «ЛегкоПосівна» дозволить нам видавати кредити на вигідніших умовах. Таким чином ми дотримуємося своєї основної мети — сприяння розвитку якісного, етичного бізнесу в Україні".

В АТ «ОТП Банк» переконані, що синергія зусиль із Syngenta в рамках програми «ЛегкоПосівна» дозволить українським фермерам купувати якісну продукцію компанії — лідера ринку на вигідних умовах. «Попереднє рішення про фінансування приймається протягом 1 дня, — акцентує Алла Бініашвілі, член Правління АТ „ОТП Банк“. — Наш Банк має значний досвід у фінансуванні сільськогосподарських підприємств, адже ми надаємо широкий спектр банківських послуг агробізнесу з 1998 року. На початку 2017-го ми запустили проект „Агро Фабрика“. Ця програма фінансування адаптована до потреб малого та середнього агробізнесу. В процесі роботи над проектом ми виявили основні проблеми аграріїв при співпраці з банками. Всі скаржилися на довгий розгляд кредитного проекту, великий пакет документів та вимогу повного покриття кредиту заставою. В результаті ми вивели унікальну формулу продукту „Швидко + Просто + Без застави“. „Агро Фабрика“ — це конвеєр із прийняття швидких кредитних рішень за спрощеною процедурою і з лояльним підходом до застави».

Агропідприємства дедалі більше цікавляться новими інструментами фінансування і активніше послуговуються банківськими продуктами, адже банки поступово посилюють напрями інвестиційного фінансування на привабливих для сільгоспвиробника умовах. Завдяки партнерству компанії Syngenta і фінансових установ з’являються нові горизонти можливостей для стабільного розвитку агробізнесу та доступного фінансування.

Про Syngenta
«Сингента» — це провідна аграрна компанія, яка прагне підвищити рівень продовольчої безпеки в світі, надаючи можливість мільйонам сільгоспвиробників раціональніше використовувати наявні ресурси. Завдяки передовим науковим знанням та інноваційним рішенням 28 000 фахівців у понад 90 країнах світу працюють з метою удосконалити сучасні підходи до вирощування рослин. Ми рішучі у своїх намірах зберегти родючі землі від деградації, сприяти підвищенню біорозмаїття і відродженню сільських громад.

Про «ПроКредит Банк»
«ПроКредит Банк» — німецький банк, який спеціалізується на кредитуванні та обслуговуванні середнього й агробізнесу. Акціонерами «ПроКредит Банку» є такі фінансові організації: «ПроКредит Холдинг», материнська компанія для глобальної групи ПроКредит банків (Франкфурт-на-Майні, Німеччина); Німецький державний банк розвитку KfW (Франкфурт-на-Майні, Німеччина).

Про «ОТП Банк»
Публічне акціонерне товариство «ОТП Банк» — один із найбільших вітчизняних банків, визнаний лідер фінансового сектора України. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого й середнього бізнесу. На українському ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально відповідальної, надійної і стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Його стовідсотковим власником є найбільший угорський банк OTP Bank Plc.
В Україні АТ «ОТП Банк» виступає флагманом банківської групи ОТП, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ "КУА «ОТП Капітал» і ТОВ «ОТП Лізинг».

30.11.2017


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.