На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

ЄБРР розвиває кредитування українських МСП у місцевій валюті

Синтетичне фінансування у місцевій валюті дозволить знизити валютні ризики

ЄБРР надає нові кошти для розвитку механізмів кредитування у місцевій валюті та підтримки МСП в Україні. Отримання кредитів у гривні є більш зручним для потенційних позичальників, оскільки не створює для них валютних ризиків.
ЄБРР надає кредит у гривні ПАТ «ПроКредит Банк Україна» на чотири роки на суму, еквівалентну $25 млн. Для ЄБРР це стане одним з перших кредитів у гривні для комерційних банків в Україні та першим синтетичним фінансуванням у місцевій валюті, захеджованим через валютний своп з Фондом ТCX. Цей механізм дозволить забезпечити кредитування МСП в Україні у місцевій валюті.
Грантове фінансування, надане Інвестиційним фондом сусідства ЄС, допоможе зменшити процентну ставку хеджування валютного ризику, що відповідно знизить вартість фінансування у гривні.
Керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи і Кавказу Франсіс Маліж сказав: «Ми кредитуємо добре відому фінансову установу, що вже давно працює в Україні. Цей кредит підтримає стратегію розвитку „ПроКредит Банку“, спрямовану на розширення кредитування МСП, в якому в цій країні існує велика потреба. Ми упевнені, що інструмент, який ми для цього використовуємо, має гарний потенціал і сприятиме розвитку кредитування у місцевій валюті в цій країні».
Віктор Пономаренко, голова правління «ПроКредит Банк Україна» зазначив: «Доступ до кредитування у місцевій валюті забезпечить подальший розвиток МСП. Ми, як банк, що прагне стати „основним“ для малих та середніх підприємств в Україні, впевнені, цей крок підтримає наші зусилля у наданні їм доступного фінансування для інвестицій».
Розташований у Нідерландах фонд TCX є спеціальним фондом, який пропонує позабіржові деривативи для хеджування валютних ризиків і ризиків зміни процентних ставок. Його акціонерами є більшість великих світових фінансових установ розвитку та ряд спеціалізованих мікрофінансових інвесторів.

Про ЄБРР:
ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності в цій країні у 1993 р. Банк узяв на себе зобов’язання щодо надання майже €11,6 млрд. в рамках 383 проектів.

Про «ПроКредит Банк Україна»:
ПроКредит Банк — це комерційний банк, метою якого є розвиток. Ми пропонуємо якісне обслуговування як малому та середньому бізнесу, так і фізичним особам, які мають на меті зберегти та примножити власні заощадження. Банк є частиною міжнародної групи ПроКредит, що входить до ПроКредит Холдинг (Німеччина). Більше інформації: http://www.procreditbank.com.ua.

Про групу ПроКредит:
ProCredit Holding AG & Co. KGaA, штаб-квартира якої розташована у м. Франкфурт-на-Майні (Німеччина), — це материнська компанія міжнародної групи ProCredit, до складу якої входять комерційні банки, що спеціалізуються на обслуговуванні малого та середнього бізнесу та працюють переважно в Південно-Східній і Східній Європі. Окрім представництв у цих регіонах, група «ПроКредит» також має відділення й активно працює в Південній Америці та Німеччині. Акції компанії розміщені на Франкфуртській фондовій біржі в сегменті Prime Standard. Основними акціонерами ProCredit Holding AG & Co. KGaA є стратегічні інвестори з Zeitinger Invest і ProCredit Staff Invest (інвестиційна компанія для співробітників ProCredit), нідерландський фонд DOEN, банк KfW та Міжнародна фінансова корпорація (IFC) (група Світового банку). Оскільки ProCredit Holding AG & Co. KGaA — це материнська компанія групи, відповідно до Закону про банківську діяльність у Німеччині, її діяльність на консолідованому рівні контролюють Федеральне управління з фінансового нагляду Німеччини (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht, BaFin) та німецький Бундесбанк. Більше інформації про компанію можна знайти на веб-сайті компанії www.procredit-holding.com.

20.11.2017


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.