На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Шляхи цивілізованого вирішення питання сплати боргу Івано-Франківського КХП існують, і Держрезерв готовий пропонувати варіанти, - Вадим Мосійчук

"Закликаю керівництво Івано-Франківського КХП не нагнітати обстановку навколо питання сплати існуючого боргу перед Держрезервом, а зосередитись на варіантах цивілізованого його вирішення. Запевняю, такі варіанти існують, і ми готові їх пропонувати". З такою заявою звернувся Голова Держрезерву України Вадим Мосійчук, коментуючи події останніх днів навколо Івано-Франківського КХП.
Разом з тим, очільник Держрезерву не вбачає в діях Державної виконавчої служби порушень, адже вона діяла в рамках своїх повноважень, виконуючи рішення суду.
«Ще раз наголошую, Держрезерв не прагне знищення ціннісно-майнового комплексу підприємства, про це мова взагалі не йде. І всі заяви керівництва підприємства з цього приводу вважаю відвертою маніпуляцією. Ми навпаки хочемо вберегти підприємство від ліквідації. Але борги повертати потрібно, Держрезерв не благодійна організація, тим більше, що мова йде про мільйони гривень. Саме тому ми готові розглянути різні варіанти вирішення питання», — зауважив Вадим Мосійчук.
При цьому, голова Держрезерву звернув увагу на те, що фінансові проблеми у Івано-Франківського КХП почалися не так давно. До 2013 року, поки підприємство входило в систему держрезерву, воно працювало стабільно та мало гарні результати.
"В той час, як нині підприємства Держрезерву показують гарну динаміку, постійно покращуючи свої фінансово-економічні показники, збільшуючи свою завантаженість, виведені з системи КХП мають невтішні результати. Після того, як «Івано-Франківський КХП» вивели з підпорядкування Держрезерву, ситуація кардинально змінилася, почалися постійні проблеми, фінансово-економічні показники падали, у підприємства з‘явились кредитні зобов‘язання та борги. Тому логічно, що у будь-кого повинні виникати питання щодо ефективності управління державною власністю на даному підприємстві", — резюмував Вадим Мосійчук.
Довідково. На сьогодні Держрезервом у судовому порядку виграно справу на суму 9 млн. грн. із ДП «Івано-Франківський КХП». І ще в судах проти підприємства знаходиться позов на понад 32 млн. грн. На разі, за рішенням суду відкрито виконавче провадження, накладено арешт на майно та рахунки підприємства.
З історії питання. Ще у 2003 році з відома тодішнього керівництва комбінат самовільно використав зерно, закладене для зберігання Держрезервом — понад 7 тис тонн. При цьому, підприємство зобов’язувалося повернути самовільно використане зерно до Держрезерву відповідно до графіку, який постійно коригувався та вчасно не виконувався.
Лише через 13 років, влітку 2016-го, Держрезерв пред’явив позов на суму в понад 40 млн грн. З них: 8,45 млн — це вартість, власне, зерна, а 31,78 млн грн — штраф (8,46 млн) і пеня (23,32 млн).
16 листопада 2016 року Господарський суд Івано-Франківської області частково задовольнив позов — на 9,24 млн грн.
16 травня 2017-го ДП «Івано-Франківський КХП» подав до суду заяву про відстрочку виконання цього рішення. 11 серпня поточного року господарський суд призначив її до розгляду на 10 жовтня, а вже 22 серпня ухвалив зупинити провадження по розгляду заяви до повернення матеріалів справи до суду першої інстанції. На сьогодні справа перебуває на розгляді у Вищому суді.
4 вересня до комбінату надійшла постанова про відкриття виконавчого провадження про стягнення з підприємства 9 млн. грн.
19 вересня — накладено арешт на рахунки, що повністю заблокувало роботу підприємства, можливість виплачувати зарплати, податки, проводити господарську діяльність.
28 вересня ДП «Івано-Франківський КХП» надіслав клопотання щодо призупинення дії виконавчого провадження.

06.10.2017


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.