На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Глобальний екологічний фонд та ФАО: хороші новини для українського лісостепу

За фінансової підтримки ГЕФ ФАО і Україна розпочинають співпрацю в галузі сталого управління природними ресурсами лісостепової зони


4 жовтня 2017, Київ, Україна — З сьогоднішнього дня розпочинається реалізація чотирирічного проекту вартістю 12 мільйонів доларів США, метою якого є оптимізація негативних впливів на лісостепову зону України — відповідну угоду про це було сьогодні підписано керівником регіональних програм ФАО Раймундом Йеле і Заступником міністра екології та природних ресурсів України з питань євроінтергації України Миколою Кузьо. Фінансування даного проекту частково здійснюється Глобальним екологічним фондом (ГЕФ).

Передбачається, що протягом чотирьох років буде вдосконалена законодавча та інституційна структура та буде створена демонстраційна ділянка площею 33 000 гектарів, що буде сприяти більш сталому управлінню природними ресурсами лісостепових зон України.

«ФАО реалізує декілька проектів в Європі та Центральній Азії, що фінансуються Глобальним екологічним фондом, але в Україні цей проект — перший», — сказала фахівець ФАО з координації ГЕФ в Європі та Центральній Азії Анастасія Ідрісова (Anastasiya Idrisova). «Ці проекти стосуються сталого лісокористування, зміни клімату та деградації земель. Очікується, що за ними підуть і інші проекти, наприклад, в Сербії, Молдові та Узбекистані „.

В Україні переважають землі сільськогосподарського призначення, які становлять близько 70 відсотків всієї площі земель в країні. На другому місці — ліси, що займають 16 відсотків території. На жаль, як сільськогосподарські, так і лісові угіддя деградовані, виснажені або навіть забруднені. Ерозія ґрунтів під впливом води і вітру, окислення і заболочування ґрунтів — це зростаючі проблеми, викликані неналежними практиками управління, які посилюються зміною клімату.

“У сільському господарстві зайнято 19 відсотків населення країни», — додала фахівець ФАО Ідрісова. «Проект розроблений таким чином, що в кінцевому підсумку саме ці люди отримають найбільшу вигоду від поліпшення стану сільськогосподарських земель і лісів».
Реалізація заходів в рамках проекту почнеться з важливого етапу вдосконалення законодавчого та інституційного середовища з метою забезпечення сталого управління. Очікується, що це доповнить вживані Україною зусилля по досягненню нейтрального рівня деградації земель відповідно до Конвенції ООН по боротьбі з опустелюванням.
Іншою складовою проекту стане відновлення продуктивності та стійкості виробничих ландшафтів. Кліматично оптимізовані методи ведення сільського господарства будуть впроваджені на 3500 гектарах землі. Ресурсозберігаючі методи ведення сільського господарства будуть застосовуватися в основному для зернових й олійних культур, а також при культивуванні органічної картоплі та інших овочів і фруктів.
До моменту завершення проекту в 2021 році близько 3000 гектарів лісових угідь для виробництва деревини будуть використовуватися раціонально, що послужить зниженню масштабу проблем, пов’язаних з ерозією ґрунтів. З метою забезпечення кращого уловлювання двоокису вуглецю ґрунтом на сільськогосподарських землях будуть висаджені широколисті породи дерев. Будуть розроблені керівні принципи для вітрозахисних смуг — напрямок робіт, який в даний час не регламентований і не отримує належної уваги. У лісостеповій зоні буде організовано демонстраційну ділянку площею 1000 гектарів, що забезпечує надання широкого спектру екосистемних послуг, пов’язаних з контролем водних ресурсів, комах-шкідників і хвороб.

Діяльність в рамках цього проекту ФАО є частиною більш широких зусиль, що вживаються на глобальному рівні, сприяють досягненню Цілі 15 в області сталого розвитку — «збереження екосистем на землі».

04.10.2017


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.