На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

ФАО ООН підтримує трансформацію сільського господарства у східній Україні

В Києві представлено комплексне дослідження про роль сільського господарства у постраждалих від конфлікту Луганській та Донецькій областях

3 жовтня 2017 року, Київ, Україна ­- Триваючий збройний конфлікт та пов’язана з ним нестабільність завдали колосальних збитків сільськогосподарському сектору Донецької та Луганської областей України. Проте, у міру того як темпи розвитку інших секторів економіки знижуються, нового значення набуває натуральне господарство. За даними звіту, опублікованого сьогодні Продовольчою і сільськогосподарською організацією ООН (ФАО), воно навіть може стати рушійною силою в розвитку місцевої економіки.

Фермери уздовж лінії зіткнення стикаються з різними проблемами: високі процентні ставки, складність доступу до фінансування, відсутність можливості оренди сільськогосподарської техніки, відсутність ринків для реалізації власного молока, овочів або фруктів. Проте, в ході дослідження ФАО з’ясувала, що кожен четвертий дорослий в постраждалому районі хотів би почати свій власний бізнес в сільськогосподарському секторі.

Основна мета дослідження полягала в тому, щоб визначити практичні моделі для забезпечення стійких продовольчих систем і більш ефективних ланцюгів доданої вартості, більш конкурентоспроможних агропродовольчих підприємств, підвищення якості продукції та поліпшення маркетингу.

Згідно з дослідженням, ці цілі можуть бути досягнуті шляхом надання допомоги цільовим групам фермерів у відновленні або покращенні їх сільськогосподарського виробництва.

Ключові висновки

Основними проблемами, з якими стикаються фермери на сході України, є погане орієнтування і пріоритезація регіону в рамках національних програм підтримки агробізнесу, а також високі ціни на сільськогосподарські ресурси та інші предмети необхідності
Регіональний досвід показав, що розвиток ланцюга доданої вартості є найбільш ефективним способом забезпечення сталого, комерційно життєздатного бізнесу в сільській місцевості, здатного забезпечити зайнятість і джерела коштів для існування
Дрібні фермери стикаються з труднощами при реєстрації землі та іншої власності
Більше 90 відсотків дрібних і середніх ферм мають проблеми з логістикою і не мають можливостей для переробки продукції.

«Існує важлива і термінова необхідність в підтримці ініціатив дрібних і середніх фермерів з просування їх виробництва, переробки та маркетингу, і стабілізації місцевої економіки», — сказав Фаррух Тоіров, координатор надзвичайної програми ФАО в Україні. «Задоволення цих потреб забезпечить стійкі рішення для людей з низьким доходом і людей, які потребують продовольства, і в той же час допоможе інтегрувати значну частину внутрішньо переміщених осіб».

«Задоволення цих потреб забезпечить стійкі рішення для людей з низьким доходом і людей, які потребують продовольства, і в той же час допоможе інтегрувати значну частину внутрішньо переміщених осіб.»

Фаррух Тоиров
Координатор надзвичайної програми ФАО в Україні


Дане дослідження ФАО є третім комплексним аналізом сільського господарства на сході України, що пішов за двома іншими публікаціями результатів оцінки соціально-економічного впливу і потреб домогосподарств в сільській місцевості уздовж лінії зіткнення.

«ФАО застосовує комплексний підхід при аналізі ланцюгів доданої вартості різноманітних продуктів харчування, визначаючи точки впливу і програми з адаптації, які спрямовані на задоволення основних потреб», — сказав Джон О’Коннел, економіст ФАО в сфері агропродовольства в регіоні Європи і Центральної Азії.

«Застосування цієї методики ще більш важливо в районах, що постраждали від криз, як ми бачимо зараз в Донецькій і Луганській областях», — продовжив О’Коннел. «Ланцюги створення вартості порушуються через тривалу нестабільність».

Щоб проаналізувати економічні наслідки конфлікту і визначити потреби у відновленні, ФАО зібрала інформацію безпосередньо у сільських жителів цих двох регіонів.

У звіті ФАО акцентується увага на нагальну необхідність створення сприятливих умов для ведення бізнесу та рекомендується поліпшити доступ до інвестицій і фінансування, та надання послуг в сільській місцевості, а також застосовувати підхід, заснований на ланцюгу доданої вартості.


ПРО ФАО

ФАО є міжурядовою організацією, до складу якої входять 194 держави-члена, два асоційованих члена і одна організація-член — Європейський союз. ФАО, штаб-квартира якої знаходиться в Римі (Італія), представлена ​​більш ніж в 130 країнах. Україна приєдналася до ФАО в 2003 році і співпрацює з різними проектами ФАО як в країні, так і в регіоні. Починаючи з 2015 року ФАО здійснює свою діяльність в Україні за двома напрямками: Програма реагування на надзвичайні ситуації, що реалізується на території, охопленій збройним конфліктом на сході України, і Програма розвитку сільського господарства у всій країні.

03.10.2017


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.