На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Українські компанії можуть скористатися новим джерелом фінансування інновацій у сфері кліматичних технологій

ЄС і ЄБРР надають підтримку новому механізму скорочення викидів парникових газів і вдосконалення енергоефективних технологій
Шість українських компаній стали отримувачами Кліматичних інноваційних ваучерів (КІВ) — нового механізму, спрямованого на розробку та вдосконалення технологій скорочення викидів парникових газів (ПГ) і покращення споживання енергії в Україні.
Підприємства та консультаційні фірми з Києва, Дніпра та Львова отримають ваучери на загальну суму 160 тисяч євро на інновації у сферах від запровадження нових будівельних матеріалів до застосування сучасних біллінгових систем. Ваучери забезпечать грантове фінансування для дослідників і підприємств, які пропонують енергозберігаючі технології та заходи, спрямовані на скорочення викидів парникових газів.
Першими компаніями, що отримають Кліматичні інноваційні ваучери, стали наступні шість:
• «Ecoisme» (Київ) — пристрій моніторингу ефективності споживання електроенергії
• «Електрокарс» (Київ) — біллінгові системи для зарядних станцій електромобілів
• «Інженерні інновації» (Львів) — технологія виробництва модульних залізобетонних конструкцій
• Інститут екології та енергозбереження (Київ) — програмне забезпечення роботи котлів на біомасі
ВТС-Комплект" (Дніпро) — рекуператор з картону
УкрЦентр-Груп (Київ) — ізоляційний матеріал на основі технічної коноплі.
Проект КІВ був започаткований програмою ЄБРР «Центр передачі технологій і фінансів у сфері зміни клімату» (FINTECC), яка фінансується Інвестиційним фондом сусідства ЄС (ІФС). Україна стала першою серед країн діяльності ЄБРР, яка може скористатися КІВ; проект реалізує місцева НУО, «Грінкубатор», яка сприяє інноваціям у сфері кліматичних технологій та розвитку екологічної економіки в Україні.
Очікується, що до кінця 2018 року програма КІВ, загальний бюджет якої становить 1 млн. євро, надасть підтримку близько 50 інноваційним проектам в Україні. Розмір ваучерів на окремі проекти може становити від 20000 до 50000 євро, залежно від інноваційності, складності і потенційних переваг. Будуть проведені ще три етапи конкурсного відбору, де визначаться додаткові отримувачі.
Перший радник і начальник операційного відділу Представництва ЄС в Україні Йоханнес Бауер підкреслив, що Кліматичні інноваційні ваучери є важливим практичним механізмом підтримки, яку ЄС і ЄБРР надають українським фірмам для пілотного випробування нових технологій і зміцнення сталого розвитку.
Сергій Масліченко, Асоційований директор Департаменту енергоефективності та змін клімату, сказав: «Ми задоволені кількістю заявок, поданих на першому етапі відбору. За інноваційні ваучери змагалися понад 40 компаній з різних регіонів України. Очевидно, що інноваційний ринок України зростає, і є бажання розробляти та впроваджувати рішення, чутливіші до кліматичних питань. Програма Кліматичних інноваційних ваучерів має всі можливості для підтримки таких починань».
Роман Зінченко, Голова Ради «Грінкубатора», додав: «Ми стаємо свідками нової, позитивної динаміки на українському ринку енергетичних та кліматичних інновацій. Для подальшого розвитку в цій сфері важливо вийти за межі внутрішнього ринку».
Програму ЄБРР FINTECC, призначену для передачі технологій у сфері пом’якшення наслідків кліматичних змін клімату та адаптації до них, було запущено в Україні в лютому 2016 року. Трирічна програма FINTECC забезпечена грантовим фінансуванням у сумі 7 млн. дол. США, яке надав Глобальний екологічний фонд (ГЕФ), а також грантом у розмірі 4 млн. євро від ІФС ЄС.
ЄБРР — найбільший міжнародний фінансовий інвестор в Україні. Станом на сьогодні Банк узяв на себе зобов’язання по наданню сукупної суми майже в 11,6 млрд. євро для 383 проектів, які здійснювалися з 1993 року, від початку його діяльності у країні.
«Грінкубатор» розвиває екосистему, необхідну для сталого підприємництва, кліматичних інновацій і екологічної економіки в Україні. Основна мета «Грінкубатора» — збільшення числа гравців і розробників інновацій, які позитивно впливають на клімат, для екологічної економіки, шляхом допомоги в залученні інвестицій і виходу на глобальні ринки, завдяки чому вони зможуть зробити свій внесок у розвиток низьковуглецевої економіки в Україні.
Інвестиційний фонд сусідства ЄС (ІФС) — це механізм, спрямований на мобілізацію додаткових коштів для фінансування капіталомістких інфраструктурних проектів у країнах-партнерах ЄС, на які поширюється Європейська політика добросусідства (ЄПД) у таких галузях, як транспорт, енергетика, навколишнє середовище та соціальний розвиток. ІФС також підтримує приватний сектор, переважно через інвестиційні гранти та операції з ризиковим капіталом для малих і середніх підприємств.

20.09.2017


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.