На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Україна та Молдова поглиблюватимуть співпрацю в галузі ветеринарії та фітосанітарії, - Ольга Трофімцева

Україна та Республіка Молдова домовились про поглиблення співпраці в галузі ветеринарії та фітосанітарії, де країни вже мають досить позитивні результати партнерства. Також кожна зі сторін зацікавлена у проведенні спільних заходів у боротьбі з африканською чумою свиней та іншими інфекційними захворюваннями тварин на територіях обох країн.
Про це заявила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева після засідання 14-ї Міжурядової українсько-молдовської змішаної комісії з питань торгово-економічного співробітництва. Українську делегацію очолив Перший віце-прем’єр-міністр України — Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, за участі заступника Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольги Трофімцевої та заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України — Торгового представника України Наталії Микольської. Молдовську делегацію очолював Заступник Прем’єр-міністра, Міністр економіки та інфраструктури Республіки Молдова Октавіан Калмик.
«Приємно відмітити, що в аграрній сфері ми знайшли повне порозуміння щодо пріоритетів співпраці — від розширення доступу продукції обох країн на ринки, до питань розвитку сільських територій. Надзвичайно важливими є також домовленості у ветеринарній та фітосанітарній сферах», — зазначила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева.
За її словами, представники українсько-молдовської Міжурядової комісії домовились про надання відповідних рекомендацій щодо узгодження між Національним агентством з безпеки харчових продуктів Республіки Молдова та Держпродспоживслужбою України графіку проведення інспекційних перевірок українських підприємств, які експортуватимуть свою продукцію тваринного походження до Республіки Молдова. На сьогодні 85 українських компаній мають право постачати продукцію тваринного походження до Молдови, і 23 молдовських підприємства — до України.
«Окрім цього, наші сторони домовились про основні напрями подальшої співпраці України та Республіки Молдова в аграрному секторі. Йдеться про співробітництво науково-дослідницьких інституцій, особливо в галузі тваринництва, селекції та виноградарства», — відмітила Ольга Трофімцева.
За словами заступника Міністра, країни також зацікавлені у розвитку двосторонньої торгівлі аграрними та харчовими продуктами.
«Товарообіг аграрними та харчовими продуктами за 7 місяців 2017 року між нашими країнами склав 123,3 млн дол. США. З яких 114,5 млн дол. США — це експорт українських товарів. Але обидві країни мають потенціал для розвитку двосторонньої торгівлі в галузі. Також Україна та Республіка Молдова зацікавлені у створенні спільних коопераційних підприємств з виробництва та переробки аграрних продуктів, таких як овочі, фрукти, бобові, насіннєвий соняшник, у тому числі з метою експорту на ринки третіх країн», — зауважила Ольга Трофімцева.
Також під час заходу сторони домовились про проведення на постійній основі спільних експертних консультацій з питань розвитку кластерних моделей на сільських територіях та підтримки малих виробників.
Довідково:
За січень-липень 2017 року експорт українських аграрних товарів до Республіка Молдова становив $114,5 млн. Ключові товари: вироби із зерна та хлібних злаків — $10,9 млн, різні інші харчові продукти — $10,9 млн, тютюн — $ 19,2 млн, м’ясо та субпродукти — $ 5,3 млн, сири та йогурти — $ 5,2 млн, молоко згущене — $ 3,9 млн, масло — $ 3,1 млн, олія — $4,3 млн та інше.
Імпорт становив — $ 8,7 млн. Ключові товари: вина — $ 4,8 млн, зернові злаки — $ 0,6 млн, спирт — $ 0,6 млн, продукти переробки овочів — $ 0,6 млн та інші.
Прес-служба
Мінагрополітики

20.09.2017


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.