На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Олена Антіпова: У першому півріччі платники отримають 57,9 млрд. грн відшкодованого ПДВ

Майже 50% від загальної суми відшкодування податку на додану вартість у 2017 році повернуто платникам у квітні-травні. При цьому 97% ПДВ платникам відшкодовано за результатами камеральних перевірок. Про це повідомила в.о. директора Департаменту податків і зборів з юридичних осіб ДФС Олена Антіпова сьогодні, 22 червня, під час брифінгу.

За її словами, при заявлених до відшкодування у квітні-травні 19,8 млрд. грн. платникам повернуто 21 млрд. грн.. бюджетного відшкодування.

Загалом очікується, що з початку 2017 року платникам буде відшкодовано 57,9 млрд. грн.. ПДВ. Це на 60,4%, або на 28,1 млрд. грн. перевищить показник відповідного періоду минулого року.

«Всі етапи відшкодування платники можуть відслідковувати завдяки електронному реєстру, який введено з 1 квітня цього року. Він формується автоматично і жодного ручного втручання в його роботу немає і не може бути», — підкреслила Олена Антіпова.

Вона, зокрема, розповіла про автоматичний процес бюджетного відшкодування, який діє з квітня цього року. Так, платник, який хоче отримати відшкодування ПДВ, подає відповідну декларацію в електронному вигляді із заявою щодо повернення сум бюджетного відшкодування. Ця декларація протягом операційного дня надходить в реєстр заяв, який оновлюється щоденно.

Регіональні підрозділи та Офіс великих платників ДФС формують цей реєстр, а інформація передається до Міністерства фінансів для оприлюднення. На підставі даних Реєстру після набуття статусу узгодженої суми бюджетного відшкодування Казначейство перераховує таку суму з бюджетного рахунка на поточний банківський рахунок платника протягом 5 операційних днів

«У реєстрі зазначається дата надходження заявки, назва платника і весь подальший процес відшкодування. Платники можуть в он-лайн режимі проглянути яким чином проходить перевірка його декларації і яким чином проходить відшкодування цієї суми. На сьогодні майже 100% сум податку повертаються за результатами камеральних перевірок, тобто протягом 30 днів», — зазначила Олена Антіпова.

За наявності певних обставин, а це — від’ємне значення ПДВ, сформоване за період до 1.07.2015 року або від’ємне значення сформоване платниками спецрежиму — сільгоспвиробниками, проводиться документальна перевірка.

За її результатами у разі узгодження суми заявка направляється до Мінфіну, а отже і до Казначейства для проведення відшкодування сум ПДВ.

Прес-служба ДФС України

22.06.2017


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.