На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Питання обігу земель не можна вирішити на референдумі – голова земельного підкомітету

Питання зняття мораторію на продаж сільськогосподарських земель і введення в Україні земельного обігу не можна вирішувати на всеукраїнському референдумі, оскільки воно вимагає розв’язання низки фахових проблем в земельній сфері.
Про це у блозі на сайті Agroportal.com заявив голова підкомітету з питань земельних відносин Аграрного комітету ВРУ, народний депутат Олег Кулініч.
"З одного боку така демократична ідея може виглядати дуже привабливою: начебто народ сам повинен вирішити, чи можна обмежувати його права по розпорядженню землею. Але на референдумі у народу України не спитаєш, яким чином проводити консолідацію земель, як запобігти концентрації землі в одних руках, яким чином забезпечити дієву державну підтримку фермерства. На ці питання не можна відповісти «так» чи «ні». Це — фахові питання, відповідь на які повинні дати фахівці, і які й має якнайшвидше вирішувати парламент", — зазначив Кулініч, підкресливши, що всі ці питання повинні бути вирішені до того, як в Україні буде запущено ринок земель.
Крім того, голова земельного підкомітету вважає, що саме питання — знімати чи не знімати мораторій — взагалі не повинне стояти у суспільстві.
"Питання повинно бути зовсім іншим: чи готові прямо зараз суспільство і економіка до обігу земель? Потрібно припинити дивитись на цю проблему з точки зору псевдоекспертів, висловлюваннями яких рясніє інтернет. Досить говорити про неможливість «продавати рідну неньку Україну» чи, навпаки, вимагати негайного зняття будь-яких обмежень на відчуження сільськогосподарських земель. Взаємні спекуляції лише заводять ситуацію в земельній сфері у глухий кут, із якого Україна не може вибратися вже десятками років", — зазначив Олег Кулініч.
В той же час він підкреслив, що земельний мораторій виник не на пустому місці, а його поява — не продукт забаганки політиків, а наслідок серйозних економічних і соціальних проблем, які до цього часу так і не вирішені.
«Тому, доки ми не будемо мати впевненості, що усі ризики нівельовані, парламент не повинен за це голосувати», — резюмував він, маючи на увазі зняття мораторію.

27.04.2017


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.